top of page

Om os

I begyndelsen af 1970'erne besluttede Hannibal og Amalie at flytte til Ilulissat - bl.a fordi Amalie efter et langt livs hårdt arbejde, som mor til 6 børn, husmoder og ansvarlig for alt praktisk arbejde i huset og som vært for et utal af gæster, efterhånden var voldsomt plaget af gigt.

Klaus, som sammen med sin kone Kirsten Hjarnø, havde boet en årrække i Egedesminde (Aasiaat), hvor han arbejdede som læge, var på vej tilbage til Danmark. Kort før hjemrejsen i 1973 fik de uventet besøg af Hannibal. Han spurgte om de ville købe huset i Saqqaq. Klaus skyndte sig at sige "nej tak" før Kirsten kunne nå at sige "ja tak", da de stod over for at skulle investere i såvel lægepraksis, hus, bil og båd, og Klaus fandt derfor ikke grund til yderligere udgifter.

Tilbage i Hobro kom Kirsten imidlertid  til at nævne tilbuddet for Læge Ole Nielsen. Han var straks fyr og flamme. Derfor besluttede Klaus og Kirsten at kontakte gamle "grønlændere" (folk med tilknytning til Grønland), fik samlet en gruppe - hvoraf flere var gode bekendte til og venner med Hannibal og Amalie. Den lille flok der blev samlet besluttede i fællesskab at købe huset. Det var i 1974.

 

”Vi” er idag 6 medejere. En række af de oprindelige ejere har ladet deres andel gå i arv til børn eller til nære venner.

Flere af de nuværende ejere har mange års relationer til Grønland, og alle nærer vi stor kærlighed til landet og til Saqqaq!

Da Hannibal og Amalie i sin tid byggede huset, skabte de et hjem, som blandt andre kvaliteter var præget af en enestående gæstfrihed. I beskeden målestok har vi forsøgt at føre denne gæstfrihed videre. Vi håber, at de af jer, som besøger huset, og gennem jeres tilstedeværelse giver huset liv, også kommer til at mærke noget af stedets gamle ånd.

 

Nuværende ejere

 

Klaus Mathiassen og Kirsten Hjarnø

 

Søren C. Olesen og Wiebe Kestner

 

Claus Nannestad

Morten Nielsen

Miké Fencker Thomsen

Lene og Lars Grønlund

 

 

 

 

Tidligere medejere

 

Henning Jensen og Else Jensen

 

Ole Nielsen og Hanne Nielsen

 

Lene og Jørgen Nannestad

 

Ebba og Oscar Nielsen

 

Mette og Jens Malte Nielsen

Jens Christian Skriver

Rasmus Nielsen

Else Kirketerp Steenstrup

 

 

 

bottom of page